Sponsort u de opwarming van de aarde en de wapenindustrie?

Grote banken zoals ABN-AMRO, Rabobank en ING hebben van veel Nederlanders hun geld in beheer. Er is onderzoek gedaan naar de investeringen van deze banken op de gebieden van wapens, klimaat en arbeidsrechten. ING scoort op alle gebieden het slechts. ABN-AMRO scoort weliswaar iets beter dan ING, maar nog steeds ondermaats. De Rabobank sponsort gelukkig de wapenindustrie niet, maar op het gebied van klimaat halen ze zeker geen voldoende.

Gelukkig zijn er ook banken die wel goed scoren. Denk bijvoorbeeld aan de Triodos bank, ASN, SNS en de RegioBank. 1 op de 5 Nederlanders overweegt over te stappen van een ‘slechte’ naar een ‘goede’ bank. Als zij dit zouden doen verhuist er 42 miljard euro naar duurzame en sociale investeringen.

Zelf pronk ik al jaren met mijn mooie Triodos-bankpas. Ik roep iedereen op om niet langer te twijfelen en over te stappen van bank. Het kost maar vijf minuten om alles te regelen. En als je oma op kerstavond een beetje helpt, is het ook voor haar nog voor het toetje geregeld!

Voor meer informatie, kijk dan op de site van de actie ‘Stop Met Bankhangen’! Samen strijden we voor duurzaamheid en gelijkheid!